Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 624 6146

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Az öt leggyakoribb fogászati ​​probléma

 
Vannak fogászati problémák, amelyek kifejezetten
  • életkori sajátosságokhoz
  • életkörülményekhez (pl. stressz)
  • életmódhoz (pl. nem megfelelő étkezési szokások)
  • napi rutinhoz (pl. helytelen fogápolási technika)

kötődnek. Az alábbiakban összeszedtük az 5 leggyakrabban előforduló fogászati problémát, amelyekkel pácienseink felkeresik a rendelőt. Ha Önnek is vannak panaszai, vagy csak nem tudja, mire figyeljen oda, hogy fogai sokáig egészségesek maradjanak, kérjen időpontot még ma! Szeretettel várjuk a rendelőnkben!

1. Ferde, szabálytalan alakú fogak

A szabálytalan fogak szükségessé teszik a fogszabályzó készülék felhelyezését. Ezzel javítja a fogak rossz helyzetét mindaddig, amíg elérik a helyes pozíciójukat.
A szabálytalan fog előfordulásának több oka van. Előfordulhat genetikai hajlam, a fogak rossz fejlődése, a gyermekkorban tapasztalt rossz szokások, például az ujj a szájba, stb.
 

2. Fogszuvasodás

Fogszuvasodás a leggyakoribb fogászati probléma, és bármely életkorban előfordulhat.
Általában a nem megfelelő szájhigiénia eredménye, valamint az élelmiszer, szénhidrátokban gazdag cukrok, a dohányzás, és az időszakos fogorvosi felülvizsgálatok elmulasztása. Ezek hatással lehetnek minden a fogra, a fogínyre és a foggyökérre. Általában a konzervatív kezelés jó megoldás, de súlyos esetben szükség lehet az érintett fog eltávolítására.
 

3. Fogágybetegség

Fogágybetegség, amelyet általában a rossz fogászati ​​higiénia és a dohányzás okoz.
A kezdeti tünetek, az íny gyulladása és vörössége, valamint a vérzés és a fájdalom. Ebben az esetben a fogínygyulladás még visszafordítható, ha a fogorvos által jelzett kezelést követik. Súlyos, előrehaladott állapotban parodontitis alakulhat ki, ami magában foglalja a fogíny visszavonulását és a fogakat támogató szövetek elvesztését. Parodontitis során a károsodás már érinti a rögzítő szöveteket. Az ínygyulladás mellett megjelenik a tasakképződés, parodontális tapadásveszteség. Sürgős kezelésre van szükség, a betegség krónikussá válhat, és még műtétet is igényelhet. Az okozati tényezők kiküszöbölését követően maradandó károsodással gyógyul. Az elpusztult fogágy nem nő vissza.
 

4. Szájszag

A szájszag, az elhanyagolt orális higiénia, valamint egyéb fogászati betegségek, mint például a periodontitis, lepedékképző baktériumok lerakódása okozza.
 

5. Fogcsikorgatás

Fogcsikorgatás amelyet általában a stressz és néha genetikai tényezők is okozzák. Egyértelmű tünete a fogak csiszolása, általában alvás közben.

 

 


Visszahívást kérek


Bartók Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem