Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 624 6146

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Implantológia - Éljen újra teljes életet!

 

Bármilyen okból is történjen, egy fog elvesztése örökre szól, és mindenkit megvisel. Fogaink elvesztése az egyik legjobb példa arra, hogy sokszor akkor érezzük, mennyire sokat ad hozzá valami a mindennapjainhoz, életminőségünkhöz, amikor már elvesztettük az egészségét. 
 
A fogászati célú implantológia, avagy műgyökér beültetés hazánkban is évtizedes múltra tekint vissza. Mára tehát a fogbeültetés a magyar fogászati szféra meghatározó részévé vált, hiszen ez a legmodernebb eljárás a foghiányok pótlására.
 
Az implantálás
  • lehetővé teszi a fogak egyenkénti pótlását, az egészséges szomszédos fogak lecsiszolása nélkül 
  • olyan érzetet kelt, mintha a páciens visszakapta volna a saját, egészséges fogait, ami egy felbecsülhetetlen megkönnyebbülés

A beültetendő minőségi anyagoknak, illetve a kifinomult műtéti technikának köszönhetően az implantálás ma már fájdalommentes rutinbeavatkozásnak számít a fogak funkcionális, és esztétikai rehabilitációját tekintve.

 

Ki kaphat fogimplantátumot?

 

Magyarországon minden 18. életévét betöltött, jó egészségi állapotban lévő páciensnél végezhető fogbeültetés.
Az implantáció alkalmas bármilyen életkorban a fogak pótlására, akár egy fogról, vagy teljes foghiányról van szó. 
 
Néhány gyakori kizáró állapot, amikor implantátumot nem tudunk behelyezni:
  • cukorbetegség
  • szívbetegség
  • kezeletlen magas vérnyomás
  • vérzékenység esetén
 

Milyen élettartamúak és milyen anyagokból készülnek implantátumok?

 
 
Implantáláskor az állcsontba kizárólag szövetbarát anyagok ültethetők be, hogy a műgyökér ne lökődjön ki a szervezetből, így általában titánból készülnek.
 
Megfelelő szájhigiénia, és rendszeres fogorvosi kontroll mellett hosszútávon a szájüregben maradhatnak az implantátumok. A beültetett műgyökérre készített fogpótlásokat (koronák, hidak, műfogsorok) jelentős igénybevételük miatt érdemes 10-15 évente kicseréltetni, ám a műgyökérhez nem kell hozzányúlni.
 
Így elmondhatjuk, hogy a fogimplantátum egy kitűnő és hosszú távú befektetés a pozitív életminőségbe. 
 
 

Az implantálás menetéről

 

Az implantátum behelyezését számos előkészítő fázis előzi meg: állapotfelmérés, és az implantálás szakaszainak pontos megtervezésére van szükség.
 
Amennyiben a páciens csontmennyisége megfelelő a beültetéshez, a műgyökér behelyezése során a fogimplantátumot az elveszített fog helyére beültetik, hogy erre rögzíthessék a koronákat, hidakat és protéziseket. A beavatkozás az implantátumok számától függően egy-másfél órás rutinműtétét igényel, amely helyi érzéstelenítésben, teljesen fájdalommentesen történik.
 
A behelyezést követően 3-4 hónap gyógyulási idő következik, amit követően a páciens a műgyökérre megkapja a szükséges fogműveket, koronákat, hidakat, műfogsorokat.
 

Miért lehet szükség arcüreg-emelésre, vagy csontpótlásra?

 
 
Ahhoz, hogy az implantálás sikeres legyen, egyes esetekben kiegészítő beavatkozásokat kell elvégeznie a műtéttel megbízott szájsebésznek. Az arcüreg-emelés, vagy más néven a Sinus-lift akkor válhat szükségessé, ha a sorvadt felső állcsont nagyőrlőinek területén nem áll elég csont rendelkezésre, ezért műtéti beavatkozással és csontpótló granulátum segítségével meg kell emelni az arcüreget.
 
Régóta fennálló foghiány esetén az íny és a csont elsorvadhat. Amennyiben a páciens csontmennyisége a vizsgálatok alapján nem elegendő a beültetendő műgyökér helyén, csontpótlásra lehet szükség, ami azt jelenti, hogy a beavatkozás során a beültetendő területre csontpótló anyag kerül behelyezésre. A csontpótló műtétet fájdalommentesen, helyi érzéstelenítésben történik, s gyakran vele egy időben elvégezhető az implantátum behelyezése is. Néha azonban pár hónyapnyi gyógyulási idő szükséges a csontpótlást követően.
 

 
Aktuális akcióinkat ide kattintva megtekintheti.
 

 
Keresse időpontért ügyfél-szolgálatunkat vagy kérjen visszahívást.
 

 


Visszahívást kérek


Bartók Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem