Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 624 6146

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Szájsebészet - fájdalommentes beavatkozásokat végzünk

 
Általánosságban a szájsebészet a fogak, az állcsontok és a lágy részek (nyálmirigyek, íny, ajak) elváltozásainak, megbetegedéseinek gyógyításával foglalkozik, azonban manapság már sok átfedés tapasztalható a fogászat más ágazataival. Így a szájsebészet számos beavatkozást elvégez, például
 • a fogak és foggyökerek eltávolítását egyszerű és sebészeti úton
 • gyökércsúcs rezekciót
 • bölcsességfogak eltávolítását
 • állcsonttörések, baleset okozta sérülések ellátását
 • arcüregzárást
 • a szájüreg daganatainak kezelését
 • nyálmirigy-betegségeket
 • fogászati implantációt
 • fogpótlást
Mivel ennyire szerteágazó a szájsebészet területe, nem csoda, hogy sok pácienst érint ez a tág témakör. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ezeket a kezeléseket képzett és rutinos szakorvosok végzik, akik nagy gondot fordítanak a páciens kényelmére, fájdalommentességére, általános közérzetése mind az eljárás alatt, mind pedig utána. 
 

Miért lehet szükség a fogak eltávolítására?

 
Szükséges lehet a fogak eltávolítása, amennyiben
 • mozognak
 • nagymértékű gyulladásnak vannak kitéve
 • megsérült a gyökér, és más kezelés nem alkalmazható
 • a fog koronája tönkrement a nagymértékű fogszuvasodás következtében és nem lehet tömést, fogmegtartó kezelést alkalmazni rajta
 • esztétikai és funkcionális hátrányt jelentő, szám feletti fogak vannak jelen a szájüregben
 • kiemelkedő, vagy dőlt fogak vannak a szájüregben
 
A fog elvesztése természetesen az egyik legutolsó dolog, amit számba veszünk, azonban számos esetben ez az egyetlen enyhülést, vagy esztétikai javulást eredményező eljárás. A foghúzás alkalmával Ön kiemelt odafigyelést és teljes fájdalommentességet kap.
 

Mikor válik szükségessé a bölcsességfog eltávolítása?

 
A közhiedelemmel ellentétben a bölcsességfogak nem minden esetben okoznak problémát. Amennyiben elegendő hely áll a rendelkezésükre, hogy kibújjanak, úgy a bölcsességfogakat nem szükséges eltávolítani. Számos esetben pedig még fájdalmat sem okoznak. A problémákat az okozhatja, ha
 • nincs elegendő hely
 • nem nőnek ki teljesen a fogak, részben íny borítja a felületüket
Amennyiben fennál a veszélye, hogy a bölcsességfogak "összekócolhatják" a fogsort, úgy fogszabályzó szakorvos is javasolhatja a bölcsességfogak eltávolítását. A bölcsességfog eltávolítása tökéletesen rutin feladat, semmilyen aggodalomra nem ad okot a páciens részéről - Önnek nincs félnivalója.
 

Hogyan történik a foghúzás?

 
A foghúzás fázisai a
 1. helyi érzéstelenítés, amely során gondoskodunk róla, hogy az eljárás az Ön számára semmilyen fájdalmat ne okozzon (bonyolultabb beavatkozások esetén altatásban is lehetséges elvégezni a kezelést)
 2. a fog eltávolítása következik, sepciális eszközök segítségével
 3. végezetül a keletkezett seb alapos kitisztítása a vérzés megszüntetésével párhuzamosan
 

Mi is az a foggyökércsúcs eltávolítás?

 
Amennyiben gyökérkezelt fog esetén a gyökércsúcsnál gyulladás jelentkezik szájsebészeti megoldásként alkalmazható a gyökércsúcs csonkolása, azaz a gyökércsúcs rezekció, mely a fog megtartását célozza. A beavatkozás az ínyen való apró metszéssel történik, amelyen keresztül a gyulladásos csontterület, és a foggyökér csúcsa kerül eltávolításra.
 

Mikor lehet szükség arcüregzárásra?

 
Az arcüreg, vagy más néven szinusz, a felső állcsontban, a fogak fölött helyezkedik el. Arcüregzárásra akkor van szükség, ha az arcüreg megnyílik. Az arcüreg akkor nyílhat meg, ha a nagyőrlők eltávolítását követően szövődmények lépnek fel. Ekkor a fog helyén keresztül az arcüreg kapcsolatba kerül a szájüreggel, és a szervezetünkbe bevitt táplálék az orrunkon keresztül a szabadba jut. Emellett a különböző baktériumok is bejuthatnak az arcüregbe, ami váladékozó gyulladáshoz vezethet.
 
Az arcüreg zárása során a kihúzott fog helyénél bemetszések ejtése szükséges az ínyen, mellyel lebeny képződik, majd a seb feletti varratok segítségével egyesítésre kerül, így el lehet zárni egymástól az arc- és a szájüreget. Majd 1-2 hét után a varratok eltávolításra kerülnek. Ha nem kerül sor az arcüreg lezárására, az elfogyasztott étel és ital az orrüregbe kerülhet, ami gennyes arcüreggyulladáshoz vezethet, és ami már fül-orr-gégészeten kezelendő.
 

 
Aktuális akcióinkat ide kattintva megtekintheti.
 

 
Keresse időpontért ügyfél-szolgálatunkat vagy kérjen visszahívást!
 

 


Visszahívást kérek


Bartók Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem